Sitä on tänään oltu empiiristen tutkimusmenetelmien tentissä ja sepä kirvoittikin kirjoittamaan muutaman sanasen. No ensinnä tentti oli ensimmäinen yli kahdeksaan vuoteen, juoten jännitti suunnattomasti, mutta kyllä se ihan ok meni. Katsellaas nyt mitä "opettaja" siihen sanoo.

Tentittävä aineisto oli tosi mielenkiintoinen Juhani Aaltolan ja Raine Vallin Ikkunoita tutkimusmetodeihin I ja II teokset. Teokseet sisälsi paljon tietoa eri tutkimusmenetelmistä ja niihin liittyvistä asioista. Hyvät kirjat aloittelevalle tutkijalle. Kannattaa tutustua, jos näihin asioihin liittyen on kiinnostusta. Itse pääsen hyödyntämään kirjoja tulevassa proseminaarityössä, jota pitäisi lähteä syksyllä työstämään.

II teoksessa käsiteltiin populaarikulttuurin osuutta analyysissä ja ylipäänsä opetustoiminnassa. Minut herätti se kirjan lausahdus "Usko tai älä: kasvatuksen maailman tutkijalle kaikki käy empiirisestä aineistosta." (Aaltola, J. & Valli, R. Ikkunoita tutkimusmetodeihin II näkökulmia aloittelevalle tutkijalle tutkimuksen teoreettisiin lähtökohtiin ja analysointimenetelmiin. 2007, 253). Tämä sama pätee mielestäni myös opetustyöhön. Teoksessa todetaan myös, että populaarikulttuuri ei selkeästikään koseta koulua eikä opettajia. Opettajat elävät muuten arjessa ja näkevät tämän kaiken, mutta kun astutaan koulunovien sisälle, astuu esiin opettajaminä ja arkiminä kaikkoaa. Opettaja joka käyttää populaarikulttuuria opetuksessaan leimataan oudoksi, kollegoiden toimesta. (Aaltola, J. & Valli, R. Ikkunoita tutkimusmetodeihin II näkökulmia aloittelevalle tutkijalle tutkimuksen teoreettisiin lähtökohtiin ja analysointimenetelmiin. 2007, 255). Opettajien tulisi kyllä hyödyntää enemmän normielämän eteen tuomia asioita ja aineistoja. Mikäs sen parempaa opetusmateriaalia nuorille on kuin kuluvan aikakauden lehdet, tv-ohjelmat ym. vastaavat. Se herättää kiinostusta jos mikä. Ja siitä kautta opetuksen tuominen. Kekseliäisyyttä ja aikaahan se vaatii opettajalta rakentaa opetusta tältä pohjalta, mutta tod.näk. toimiva vaihtoehto. Ei muuta kuin salkkareita kehiin...

Herätteli ajatuksia, noin ala-aste ikäisten lasten äitinä ja itsekin kasvatustiedettä lukevana.